Telepítési útmutató

TISZTELT VÁSÁRLÓ!

Egy jó kerítés rengeteg követelménynek kell, hogy megfeleljen. Fontos, hogy biztonságos legyen, de emellett harmonizálnia kell a házzal és a kerttel. Építése legyen gyors, de ne legyen költséges és embert próbáló.

Termékünk az összes fenti követelménynek megfelel. Összeállítása egyszerű, az elemek variációs lehetőségeinek csak az Ön képzelete szabhat határt.

Alább megtalálja kerítéselemeink izometrikus rajzainak galériáját is.

TELEPÍTÉS MENETE
A kerítésoszlopok tengelytávolsága az elhelyezési hézagtól függően RINO: 156-157 cm, CSILLAG: 206-207 cm. A fentiek ismeretében jelölje ki az oszlopok helyét!

Minden oszlop számára készítsen egy 40 x 40 x 90 cm mély alapgödröt. Ügyeljen arra, hogy az előzőleg kimért pontok a gödrök középponjába essenek.

Vízszintes terepen helyezzen el 2 db kb. 200 cm hosszú deszkát és a megvásárolt elemekből – az oszlopokat a deszkára helyezve – rakjon ki egy teljes kerítésmezőt. Törekedjen arra, hogy az egyes elemek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, úgy, mint amikor majd a bebetonozott oszlopok között helyezi el lásd 4. pont. Jelöljön be mindent, amire a későbbiek során szüksége lesz.

A kerítésmező alsó eleme átlag 10 cm-re a terepszint alá érjen.

Betonozza szintre az első gödör alját. Betonozás előtt döngölje le a munkagödrök fenekét. Laza talajra ne építsen kerítést!
Feszítsen ki egy zsinórt vízszintesen a munkagödrök felett tetszőleges magasságban és mérje meg az első szintre betonozott gödör fenékszintjét a zsinórtól.

A többi gödör fenékszintjét is betonozza be a zsinórtól erre a távolságra. Ha Önnek lejtős terepen kell kerítést építenie (a vízszintesen kifeszített zsinórtól ellenőrizze a távolságot!!!) akkor a kerítést lépcsőzetesen kell megépítenie.

A gondosan szintre betonozott gödrökbe lehet másnap az oszlopokat elhelyezni. Betonozza be a kerítés első oszlopát, az alapbeton tetején pontosan az oszlop tetejétől mérve távolságra simítsa le. Törekedjen minél pontosabb munkára, az elkészült munkát mindig ellenőrizze. Az alapbeton tetejének lejjebb kell lennie 10 cm -rel a terepszinttől.

A közbenső oszlopokat helyezze el a zsinórhoz, állítsa függőbe és betonozza be az előző oszlopokhoz hasonlóan. Földnedves betont használjon. Az oszlopok egymáshoz való távolságának beállításához használjon távolságtartó deszkát. Ennek a méreteit is megmérheti a szárazon összerakott kerítésmező oszlopai között. Úgy állítsa be az oszlopokat, hogy a kerítéselemek könnyen mozogjanak, de ki se essenek az oszlopok közül.

Az előző nap bebetonozott oszlopok közé másnap lehet a kerítéselemeket elhelyezni.

Az elemek elhelyezése után az oszlopok fonák oldalánál ékelje ki a panelokat, és függőlegesen az oszlopok mentén hézagolja ki cementhabarccsal.

EZZEL AZ UTOLSÓ MŰVELETTEL A KERÍTÉSE ELKÉSZÜLT!

MUNKAVÉDELMI JAVASLATOK
A munkagödröket ne hagyja nyitott állapotban, takarja le megfelelő szilárdságú és terjedelmű anyaggal.

A bebetonozandó oszlop állékonyságáról gondoskodni kell a betonozás ideje alatt (dőlés veszély!!!)

A mezőelemek elhelyezéséhez, építsen megfelelő kisállványt. Az állványnak biztonsággal kell tartani min. 3 embert plusz a beemelendő elem súlyát.

A KERÍTÉS KARBANTARTÁSA
Különösebb karbantartást nem igényel, a kerítés vízállóságát csapóeső elleni védelmét festéssel, hidrofobizálással, fedkövek lehelyezésével lehet javítani.

Öntözőrendszer mellé telepített kerítés esetén őszi időszakban fagyásveszély áll fenn.

A kerítés tisztítását, portalanítását nagynyomású mosóberendezéssel javasoljuk elvégezni.